Drie Belgen krijgen startbewijs voor WK schaatsen: naast Bart Swings nemen ook Stien Vanhoutte en Sandrine Tas deel

 

 ©  AP

Schaatsster Stien Vanhoutte zal tijdens de wereldkampioenschappen afstanden uitkomen op de 500 meter. Sandrine Tas neemt deel aan de massastart. Bart Swings schaatst de 1500 meter, de 5000 meter en de massastart. Dat blijkt uit een lijst die de Internationale Schaats Unie (ISU) heeft gepubliceerd.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De wereldkampioenschappen worden van 11 tot en met 14 februari in Heerenveen gehouden. De deelnemers verblijven in een bubbel in drie hotels in de omgeving van de Nederlandse stad.

De ISU had na de wereldbekerwedstrijden van het afgelopen weekend niet genoeg aan 48 uur om tot een definitieve WK-deelnemerslijst te komen. Niet alleen de resultaten van de twee wereldbekerwedstrijden, maar ook de uitslagen van het WK van 2020 tellen daarbij mee.

Stien Vanhoutte. 

Stien Vanhoutte. ©  EPA-EFE

Naast hun zekere startbewijzen hebben Vanhoutte en Tas nog kans op andere onderdelen. Zo is Tas op de niet definitieve lijst eerste reserve op de 500 meter en tweede reserve op de 5000 meter. Vanhoutte is tweede reserve op de 1000 meter.

Voor het toernooi hebben de Aziatische landen zich wegens de coronapandemie afgemeld. Schaatsers uit Japan, China en Zuid-Korea zijn doorgaans sterk op de sprintafstanden. Vorig jaar werd de Japanse Noa Kodaira in Salt Lake City wereldkampioene op de 500 meter en won Japan bij de vrouwen de ploegenachtervolging.

LEES OOK

Nu in het nieuws