Wereldbeker veldrijden: naar drie manches in de Verenigde Staten?

Foto: BELGA

Het Management Committee van de Internationale Wielerunie (UCI) zit vandaag bij elkaar, onder meer over de wereldbeker veldrijden voor volgende winter. Zowel over de locaties als het aantal manches moeten knopen worden doorgehakt.

Afgelopen winter konden wegens corona slechts vijf manches plaatsvinden: Tabor, Namen, Dendermonde, Hulst en Overijse. De overige negen – waarvan vier in België – werden geannuleerd. Voor volgend seizoen zou licentiehouder Flanders Classics opnieuw graag veertien manches presenteren.

Vanuit de VS wordt gelobbyd om drie manches te krijgen in plaats van de ene van dit seizoen. Ofwel drie in het begin van het seizoen, zijnde Waterloo (10/10), Iowa City (17/10) met tussenin midweeks een manche in Fayetteville (13/10). Ofwel twee in de beginfase en één de week voor het WK in Fayetteville, wat de renners een extra week zou geven om te acclimatiseren.

Maar ook het Nederlandse Hoogerheide zou graag opnieuw de slotmanche organiseren. De organisatoren van de zeven Belgische manches die dit jaar waren voorzien hebben alvast laten weten dat zij ook volgende winter deel willen uitmaken van de wereldbeker.

Door gvdl
AANGERADEN