Alexander Dean naar assisen voor viervoudige moord en foltering van ex-liefje en haar grootouders

Bron © BELGA

Alexander Dean (l) en zijn slachtoffers Foto: rr

Gent / Jabbeke / Gistel -

Alexander Dean uit Varsenare (Jabbeke) moet zich voor het hof van assisen verantwoorden voor drievoudige moord in Moere en één moord met foltering in Sint-Amandsberg. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander Dean naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere (Gistel). Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden. Ondertussen was aan het licht gekomen dat hij ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf, die op dinsdagochtend dood aangetroffen werd bij zijn woning in Sint-Amandsberg (Gent). Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd.

LEES OOK. Het ontsnappingsplan van viervoudige moordenaar Alexander Dean: nog een keukenmes en “niemand zou hem tegenhouden” (+)

De Brugse raadkamer verwees hem naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling voor de drievoudige moord in Moere, de moord in Sint-Amandsberg en de foltering van dat laatste slachtoffer. De KI Gent beslist donderdag definitief over de verwijzing naar het hof van assisen.

LEES OOK. Jaar nadat bodybuilder Maïlys (18) doodstak, doet mama haar verhaal: “Ik ben bang dat ik nooit meer echt gelukkig kan zijn” (+)

AANGERADEN