‘Don’t worry be happy’: de Davidsons keren ondanks overlijden van mama Els terug in tweede seizoen

Foto: if

Spraakmakend waren ze wel, de figuren uit Don’t worry be happy. Binnenkort voert tv-maker Peter Boeckx oude en nieuwe gezichten op in het tweede seizoen van de docureeks over mensen die niet veel nodig hebben om gelukkig te zijn.

Al 40 jaar wonen ze samen op de boerderij van hun ouders. Ze waren zowat het uithangbord van het eerste seizoen van Don’t worry be happy, dus is het maar logisch dat Louis en Hubert in het tweede seizoen opnieuw hun opwachting zullen maken. De broers beschouwen hun akker als hun kostbaarste bezit. Dat het er thuis al eens wat slordiger bij ligt, tot daar aan toe. Maar vuil op het veld, dat is uitgesloten. Tijdens de opnames brak Louis zijn heup en moest hij weken in het ziekenhuis verblijven. Hubert bleef alleen achter op de boerderij. Dat is ie niet gewoon.

Wie ook opnieuw opduikt, zijn de Davidsons. Hun naam danken ze aan de jongste telg van de familie, die Harley Davidson werd gedoopt. Eddy en Els, de lijm van de familie, vormen met hun 11 kinderen een nieuw samengesteld gezin. Els overleed vorig jaar aan kanker, en haar wens was dat de tv-makers het gezin blijven volgen tot het allerlaatste moment. Eén en al treurnis wordt het echter ook niet. Een kwinkslag en een lach zijn nooit ver weg.

Fons, Willy & Wim en den Hollander

Maakt dit seizoen voor het eerst zijn opwachting: Fons Oerlemans, zeereiziger en documentairemaker. Samen met Kee, die een job liet staan als stewardess bij KLM om Fons te vergezellen op zijn tocht.

Andere nieuwe gezichten: Willy en Wim, al 38 jaar een koppel. Ze waren één van de eerste homokoppels die in het huwelijk traden. De familie had het daar moeilijk mee, maar het koppel was zielsgelukkig. Willy nodigde het hele dorp uit op het feest. 700 euro hadden ze na die avond nog over op hun rekening.

U maakt ook kennis met Staf en Mieke, die op een klein idyllisch eiland in Geel wonen. Eiland, dat leest u goed. Hun optrekje is een eenvoudige houten chalet omringd met water. Op een blauwe maandag bleef Mieke een nachtje logeren bij Staf en ze ging nooit meer weg. ‘Den Hollander’, noemt hij haar. Mieke is dan ook Nederlandse. Ze was ooit getrouwd met een rijke aannemer, maar gelukkig maakte haar dat niet. Ze koos voor eenvoud aan de zijde van Staf. Hun enige luxe? Een binnentoilet. Tot voor 2 jaar moesten ze voor sanitaire stops nog naar buiten hollen.

‘Don’t worry be happy’: de Davidsons keren ondanks overlijden van mama Els terug in tweede seizoen
Louis & Hubert, de gezichten van Don’t worry be happy, keren in het tweede seizoen terug. Foto: SBS Belgium

‘Don’t worry be happy’, vanaf woensdag 17 februari om 20.35 uur op Play4.

Door Wout Desmytere
AANGERADEN