Georges-Louis Bouchez na kritiek van Conner Rousseau: “MR is onontbeerlijk in de regering, SP.A niet”

 
Bron: BELGA

De MR is in tegenstelling tot de sp.a nodig voor de meerderheid in federale regering. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de RTBF-radio gezegd in de reactie op kritiek van SP.A-voorzitter Conner Rousseau.

In een interview met “Terzake” toonde sp.a-voorzitter Rousseau zich scherp voor zijn MR-collega Bouchez. “We wisten op voorhand dat we daar veel miserie mee gingen hebben. Dat is hoe hij is”, zei Rousseau onder meer. Rousseau zei ook dat Bouchez “op een ouderwetse manier aan politiek doet” en dat hij in plaats van overal kritiek op te geven “zich de vraag moet stellen of hij nog in de regering wil zitten”.

“Ik had liever gehad dat hij het had gehad over hoe we tegen de zomer 70 procent van de mensen gaan vaccineren. Maar in plaats van daarover te praten, heeft hij het liever over mij”, reageerde Bouchez vrijdag op de RTBF-radio.

De MR-voorzitter wil op het Overlegcomité van vrijdag ook de problematiek van de mentale gezondheid aankaarten. De Franstalige liberalen willen ook meer duidelijkheid over de vaccinatiekalender en willen meer perspectief op mogelijke versoepelingen. “Dat is belangrijker dan de strandgesprekken van sommigen”, aldus Bouchez met een verwijzing naar het interview op het strand dat “Terzake” had met Conner Rousseau.

LEES OOK. SP.A-voorzitter Rousseau: “Misschien moet Bouchez zich vraag stellen of hij nog in regering wil zitten”

LEES OOK

Nu in het nieuws