Gigi Hadid tien weken na haar bevalling opnieuw covermodel: “Ik had niet door dat mijn dochter geboren was”

 

 ©  Vogue

Toen het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (25) tien weken mama was van haar dochter Khai, poseerde ze voor Vogue. Het modeblad pakt nu uit met de beroemde mama op de cover.

vwh

Gigi Hadid werd in september vorig jaar mama van haar dochtertje, van wie ze de naam pas eind januari bekendmaakte. De blondine wachtte niet lang om haar werk als model te hervatten. Toen baby Khai tien weken was, poseerde ze voor de cameralens van fotograaf Ethan James Green in een gebroken witte Prada-jas met rode accenten. Nu prijkt ze op de voorpagina van het maartnummer en in het bijhorende interview komen fans meer details te weten over hoe ze het prille moederschap beleeft en de bevalling zelf.

 

 ©  Vogue

Stabieler schema

“Ik weet dat ik niet zo slank ben als voorheen, maar ik ben een zeer realistische denker. Ik had zoiets van: ‘Ja, ik zal een Vogue-cover maken, maar ik ga duidelijk geen maat nul hebben’, en op dit moment heb ik ook niet het gevoel dat ik daarnaar moet streven”, zei ze. Ze wil zeker niet te snel naar haar oude werkschema. “Ik neig naar dingen die stabieler aanvoelen dan elke week in een ander land te zijn.”

Pijnlijke thuisbevalling

Hadid gaat verder dat ze beviel op de familieboerderij in Pennsylvania. Het was aanvankelijk het idee om in New York te bevallen, maar door de coronacrisis mochten haar dierbaren er niet bij zijn, dus viel de keuze op een thuisbevalling. Daar werd ze op de geboortedag omringd door haar lief, zanger Zayn Malik, haar moeder Yolanda, haar zus Bella, een vroedvrouw en haar assistent. Tijdens de bevalling, die ruim veertien uur duurde, koos de ster niet voor pijnstilling. “Er was een moment waarop ik me afvroeg hoe het zou zijn met een ruggenprik, maar de verloskundige zei dat ik aan het bevallen was en voorbij het punt was om een epidurale te vragen.”

Een volledig uitgeputte Hadid had naar eigen zeggen niet door wanneer Khai uiteindelijk geboren was, maar dat ze plots in Malik zijn armen lag. “Hij ving ze meteen op en toen ik omhoog keek, zag ik haar in zijn armen liggen. Heel schattig.” In het blad vertelt ze verder over hoe ze haar kleintje wil opvoeden. “Khai, wat in het Arabisch ‘uitverkorene’ of ‘vorstelijk’ betekent zal goed geïnformeerd worden over haar achtergrond en onder meer het woordje ‘oma’ leren omdat grootmoeder Yolanda Nederlandse is. Het meisje zal opgroeien op de boerderij in Pennsylvania. “De levensstijl en het groen hier zijn vergelijkbaar met wat ik als kind heb ervaren en dat geeft een bepaalde rust.” Op het YouTube-kanaal van Vogue maakt Gigi intussen ook een comeback. Daar legt ze in een video van een kwartier stapsgewijs uit hoe ze haar gezicht als nieuwe mama verzorgt en opmaakt.

LEES OOK