Na negen maanden nieuwe CEO voor Victoria’s Secret

Foto: ISOPIX

Stuart Burgdoerfe, de interim-CEO van Victoria’s Secret, stopt er na negen maanden mee. Zijn positie wordt in het midden van een woelige tijd voor het Amerikaanse lingeriemerk ingevuld door Martin Waters.

Stuart Burgdoerfer, de CFO van het moederbedrijf L Brands, was de afgelopen negen maanden interim-CEO van Victoria’s Secret. In januari vertelde hij aan het bestuur van moederbedrijf L Brands dat hij met pensioen wil, zo staat in een verklaring die donderdag werd vrijgegeven. Dat betekent een carrièrewending voor Martin Waters, tot voor kort CEO van Victoria’s Secret lingerie. Hij is met onmiddellijke ingang gepromoveerd tot CEO van Victoria’s Secret.

“De Raad van Bestuur en ik zijn Stuart enorm dankbaar voor zijn leiderschap tijdens zijn 20-jarige carrière bij L Brands”, aldus Sarah Nash, voorzitter van de raad van bestuur van het moederbedrijf. “In de afgelopen negen maanden heeft hij de ommekeer van de Victoria’s Secret-activiteiten geleid, terwijl hij ook de financiële organisatie van L Brands voor zijn rekening nam. Hij zal worden gemist.” Burgdoerfer blijft wel nog even plakken om zijn functie als CFO af te ronden. In augustus geeft hij de fakkel door aan een nog onbekende opvolger.

Wat voorafging: in mei vorig jaar verliet Les Wexner, die sinds 1982 aan het hoofd van het merk stond, het bedrijf. De positie van 82-jarige CEO was al langer onhoudbaar geworden, onder meer omdat hij decennialang goed bevriend was met en een zakelijke partner was van Jeffrey Epstein, de miljardair die beschuldigd werd van het misbruik van talloze minderjarige meisjes en in 2019 stierf in zijn cel.

Door vwh
AANGERADEN