Tim Wellens droomt na ritoverwinning van eindzege in Ster van Bessèges: “Voorsprong moet volstaan”

Foto: EPA-EFE

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft vrijdag de derde rit van de Ster van Bessèges op zijn palmares bijgeschreven. Hij pakte ook de rode leiderstrui. De rittenkoers eindigt zondag en dus droomt onze landgenoot van de eindzege. Hij telt 44 seconden voorsprong op eerste achtervolger Edward Theuns.

LEES OOK. Tweede Belgische zege op rij in Ster van Bessèges: Tim Wellens start seizoen met klepper na solo van 15 kilometer

“Het kon vandaag niet beter lopen”, doet Wellens zijn relaas van de rit. “We wisten dat het een lastige dag zou worden. Ik wilde graag in de vlucht van de dag zitten. Het duurde echter lang voor we konden ontsnappen, maar eenmaal in de goede groep ging het goed. Er waren goede renners mee en we wisten dat we om de overwinning zouden strijden. Ik nam wat afstand in de afdaling en daarna was het een tijdrit tot aan de finish.”

Al had onze landgenoot wel wat geluk nodig om te zegevieren. Kwiatkowski ging bijna tegen de vlakte in de afdaling en ook Wellens had er moeite. “Er lag een olievlek op het wegdek. Ik kon maar net recht blijven. Ik had het geluk dat ik zag dat de motor die voor mij reed problemen had met de grip, daardoor was ik extra alert.”

Wellens hoopt om in het slotweekend zijn leiderstrui met succes te verdedigen. “Als ik een goede dag heb zondag in de tijdrit dan moet die voorsprong volstaan op een parcours dat me ligt. Zaterdag moeten we de koers controleren.”

Door Valerie Van Avermaet, Hugo Coorevits
AANGERADEN