Ex-stagiaire Woestijnvis doorbreekt stilte over Bart De Pauw: “13 jaar geleden werd hij al om exact dezelfde reden op het matje geroepen”

Een van de vermeende slachtoffers van Bart De Pauw doorbreekt de stilte

Ex-stagiaire Woestijnvis doorbreekt stilte over Bart De Pauw: “13 jaar geleden werd hij al om exact dezelfde reden op het matje geroepen”

Bart De Pauw tijdens de inleidende zitting van zijn proces in Mechelen. Foto: BELGA

Dertien jaar geleden al stapte een jonge stagiaire bij Woestijnvis naar grote baas Wouter Vandenhaute omdat Bart De Pauw haar bestookte met ongewenste sms’en en onaangekondigde bezoekjes thuis. De televisiemaker werd daar toen voor op het matje geroepen. De vrouw komt nu voor het eerst en eenmalig zelf naar buiten met haar verhaal. Omdat ze het haar “morele plicht” vindt om de slachtoffers een stem te geven. En omdat ze niet begrijpt dat De Pauw en zijn echtgenote hun verhalen “constant blijven minimaliseren”. “Het kwetst heel erg dat hij niet inziet wat hij verkeerd deed.”

Op het werk hielde hij mij voortdurend in de gaten. Met welke mannen ik praatte bijvoorbeeld, of met wie ik plezier maakte. Dan stuurde hij jaloerse, kinderachtige berichten. Zo van: Je mag alleen met mij lachen. Niet met andere mannen .

“De manier waarop Bart en zijn vrouw omgaan met dit proces is triestig en teleurstellend. Het constant blijven minimaliseren en zichzelf heel hard als een slachtoffer opstellen, is voor mij de reden om ...

AANGERADEN