Zeker drie gewonden en twee vermisten bij explosie in Bordeaux

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

Bij een grote explosie in een gebouw in de Franse stad Bordeaux zijn zeker drie gewonden gevallen. Twee mensen zijn vermist, meldt de brandweer.

Een persoon 89 werd teruggevonden met zware verwondingen na een explosie in de wijk Chartrons. Er wordt ook een koppel vermist. Het zou gaan om de garagist en zijn partner. Er raakten ook negen andere mensen lichtgewond.

Het is niet duidelijk hoe de explosie is ontstaan in een kleine woning in het centrum van de stad Bordeaux. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het zou gaan om een gasexplosie, een hypothese die nog moet worden bevestigd. Volgens de brandweer werd de garage en die van twee aangrenzende gebouwen vernield. “De brandweermannen hebben verschillende gasflessen gevonden, maar we weten niet of het daarmee te maken heeft”, klonk het bij Regaz, die instaat voor de toelevering van gas.

Verschillende ramen van handelspanden in de buurt zijn door de explosie gesneuveld. “Onze angst is dat er heel wat slachtoffers zijn met erge verwondingen en dat de omliggende gebouwen kunnen instorten als gevolg van de explosie”, klonk het bij de brandweer.

Door lto
AANGERADEN