Honderden manifestanten op straat in Tunis

 

 ©  EPA-EFE

In Tunis zijn zaterdag honderden betogers op straat gekomen om de moord op twee linkse politici in 2013 te herdenken. De manifestanten doorbraken een blokkade van de politie in het centrum van de Tunesische hoofdstad.

jvhBron: BELGA

De betogers marcheerden door het centrum van de stad met portretten van Chokri Belaid en Mohammed Brahmi. Die twee linkse politici werden in 2013 vermoord, waarna de toenmalige regeringscoalitie moest aftreden. De betogers eisen de vervolging van de daders, die nooit zijn opgepakt.

De manifestanten klaagden zaterdag ook de vele volgens hen willekeurige arrestaties aan tijdens de recente demonstraties tegen de economische situatie in Tunesië. Die is fors verslechterd sinds de start van de coronapandemie. Er waren prominente leden van linkse politieke partijen en vakbonden aanwezig op de betoging.

Tunesië is al onrustig sinds 2011, toen dictator Ben Ali van de macht werd verdreven na maandenlange demonstraties. De onlusten in Tunesië waren de aanleiding voor de Arabische lente die in verschillende landen in de regio prodemocratische betogingen op de been bracht.

LEES OOK

Nu in het nieuws