Tim Wellens zeer tevreden met zege vroeg in het seizoen: “Verjaardagscadeautje voor onze sponsor”

Foto: BELGA

Tim Wellens is de eerste Belg in 14 jaar die erin slaagt om de Ster van Bessèges op zijn naam te schrijven. De renner van Lotto-Soudal was na afloop zeer tevreden en stak de lof voor zijn ploeg niet onder stoelen of banken. “Ze hebben er alles aan gedaan om mij zo goed mogelijk te helpen”, aldus de 29-jarige Wellens.

LEES OOK.Tim Wellens rijdt sterke slottijdrit en wint Ster van Bessèges, Filippo Ganna pakt voor tweede dag op rij de dagzege

LEES OOK.Onze conclusies na Ster van Bessèges, de eerste Europese rittenkoers: hoopvolle signalen voor Belgisch openingsweekend

“Het was fijn om met een voorsprong van meer dan veertig seconden aan deze slottijdrit te kunnen beginnen, want je weet nooit wat er nog kan gebeuren”, vertelde Wellens na zijn tijdrit, waarin hij vierde werd. “Ik had vandaag zeer goede benen. Er was ook wat druk. Vic Swerts, de baas van onze sponsor Soudal, was vandaag jarig. Ik wou hem een cadeautje geven, dus bij deze wil ik hem ook een gelukkige verjaardag wensen!”

“De tijdrit verliep voor mij perfect. Ik reed hogere wattages dan gepland, had een goed gevoel en zo heb ik het eindklassement ook kunnen winnen. Ik voelde ’s ochtends al dat het goed zou gaan”, ging Wellens verder. “De benen waren er vandaag en ik was goed voorbereid. Vooraf zei ik tegen de ploeg al dat de tijdrit belangrijk zou zijn, dus ze hebben er alles aan gedaan om mij zo goed mogelijk te helpen. Er is speciaal iemand gekomen om de tijdrit met mij te doen en alles was goed georganiseerd.”

Wellens was ook zeer lovend over de rest van de ploeg. “Iedereen was sterk. In de derde etappe waren we bijvoorbeeld de enige ploeg die drie renners in de aanval had, dat was al een goed teken. Het is tof om zo vroeg in het seizoen al te winnen, hopelijk kunnen we op dat elan verder gaan”, slot de kersverse eindwinnaar van de Ster van Bessèges af.

Door Hugo Coorevits en Sam Varewyck
AANGERADEN