Dit zijn de leukste Super Bowl-reclames: van een heupwiegende John Travolta tot de reünie van een wereldberoemd tv-koppel

De Super Bowl staat elk jaar weer garant voor enkele van de beste, knapste, of grappigste reclamespotjes ter wereld. Dit zijn enkele van de leukste exemplaren van dit jaar.

In de video bovenaan dit artikel toont John Travolta dat hij het dansen nog niet is verleerd. Samen met zijn dochter doet hij in ware TikTok-stijl een dansje na uit Grease, de filmklassieker waarin hij veertig jaar (!) geleden al met de heupen wiegde.

Chips, chips en nog eens chips

Mila Kunis en Ashton Kutcher zijn voor het eerst sinds ‘That 70’s Show’ weer samen te zien op het kleine scherm in een reclameboodschap van ‘Cheetos’-chips, met ‘It wasn't me’-Shaggy.

Een “platte” Matthew McConaughey is dan weer de ster van een spotje voor Doritos 3D, een van de vele reclames voor chips tijdens de Super Bowl.

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

“Een pintje, dat drink je nooit zomaar”

Belgen mogen dezer dagen niet op café gaan, en kunnen dus niet in alle rust een pintje drinken samen met vrienden. Dat is ook zo aan de andere kant van de oceaan, waar biermerk Stella Artois inspeelt op die sociale kant van het bierdrinken. Want, zo klinkt het, “Een pintje drinken doe je nooit zomaar”.

 © YouTube

Stella is maar een van de vele biermerken die reclame maakten tijdens de Super Bowl. Zo verwees Bud Light voor zijn limonade naar de tegenslagen die 2020 bracht, en het gezegde ‘When life gives you lemons, make lemonade’.

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

Automerken

Ook automerken konden enkele sterren strikken. Jeep slaagde er na tien jaar aandringen in om rocker Bruce Springsteen (71) te overtuigen voor het eerst ooit in een reclamespotje te verschijnen, met een boodschap van eenheid.

 © YouTube

GM kreeg acteur Will Ferrell aan boord om de hoofdrol te spelen in een komisch spotje voor elektrische wagens.

 © YouTube

 © YouTube

Technologie

Freelanceplatform Fiverr knipoogde naar de vreemde persconferentie van Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani voor de poort van tuincentrum ‘Four Seasons’ in plaats van in de lobby van hotel ‘Four Seasons’:

Terwijl zowat alle andere spotjes het van hun ludieke aanpak of sterrencast moeten hebben, valt de reclame van Inspiration4 op door de inhoud: de kans om deel uit te maken van de eerste ruimtevaartmissie bestaande uit alleen burgers.

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

Fastfood

Doordash bracht ‘Hamilton’-ster Daveed Diggs naar Sesamstraat voor een muzikale reclame.

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

Sterke drank

 © YouTube

 © YouTube

Energiedrankjes

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

En verder...

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

 © YouTube

(tact, jvh, adb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten