Krijgt Remco Evenepoel het licht op groen om te fietsen?

Foto: BELGA

Remco Evenepoel ondergaat maandag (morgen) een nieuw onderzoek om te kijken of het letsel aan het schaambeen voltooid verleden tijd is. De ‘Sportman van het Jaar 2019’ heeft er een vijftal weken inactiviteit op de fiets opzitten. Toen hij bij de eerste ploegstage einde vorig jaar te veel hinder ondervond bij het trainen, werd aan de alarmbel getrokken.

Een MRI-scan drie weken geleden leerde dat het toch verstandiger was om de fiets langer langs kant te laten om de breuk honderd procent perfect te laten genezen. Dus beperkte hij zich tot wat wandelen, aqua-jogging, zwemmen en oefeningen die het bovenlijf verstevigen, maar rust was de rode draad door de voorbije periode. Zo zit hij noodgedwongen sinds zijn val in de afdaling van de Muro di Sormano in de Ronde van Lombardije op 15 augustus alles bijeen (acht weken bedlegerig na de val en nu oponthoud) een drietal maanden zonder fietstraining, zijn favoriete hobby.

Maandag weet Remco Evenepoel iets meer. De dokters hielden hem altijd al voor dat hij pas in februari opnieuw deftig op de fiets zou zitten. Indien Evenepoel na een nieuwe check-up het licht op groen krijgt, kan hij rustig herbeginnen.

Giro?

Of de Giro die precies drie maanden later start, dan nog haalbaar is, is een ander verhaal. Remco Evenepoel liet enkele weken geleden in een interview horen dat “8 mei de enige datum is die in mijn hoofd zit”.

“Alles daarvoor zal afhankelijk zijn van hoe goed of hoe slecht mijn blessure evolueert en wanneer ik weer écht aan fietsen zal toekomen. Het gevoel en de tijd zullen uitwijzen welke voorbereidingskoersen ik kan rijden. Het is nog allemaal afwachten.”

Door hc
AANGERADEN