Louis Vuitton slaat bal volledig mis met eerbetoon aan Jamaica

 ©  Louis Vuitton

Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft kritiek over zich heen gekregen voor zijn ‘Jamaican Stripe Pullover’. Dat eerbetoon aan de vlag van Jamaica liep namelijk enigszins fout, want de verkeerde kleuren werden gebruikt.

flb

Louis Vuitton bracht op zijn website een trui aan de man “met een gestreept ontwerp dat geïnspireerd is op de vlag van Jamaica”, zoals het in de omschrijving van het kledingstuk stond. Alleen dook er al snel een klein probleem op. De trui bestaat uit drie strepen in groen, geel en rood, maar de Jamaicaanse vlag bestaat uit een groene, gele en zwarte band. Oeps.

Op Twitter kwam er dan ook al snel kritiek. “Dus niemand bij Louis Vuitton heeft de moeite gedaan om de vlag te googelen?”, klonk het onder meer. Ook Cedella, de dochter van Bob en Rita Marley mengde zich in de debatten. “Bob zegt dat het om de Ethiopische vlag gaat”, schreef ze op Instagram, met een verbaasde emoji erbij. Anderen meenden dan weer dat het om de vlag van de Rastafari zou gaan, de religieuze beweging met roots in Jamaica. Alleen staat op die officiële vlag dan nog weer een leeuw afgebeeld.

De commentaren bereikten in elk geval al snel het Franse modehuis en dat paste eerst de beschrijving van de trui aan, maar haalde die daarna volledig offline. “We betreuren de fout in de omschrijving en hebben die aangepast”, klonk het in een reactie van Louis Vuitton aan The Guardian. “De trui maakt deel uit van de mannencollectie voor de lente-zomer van 2021 waarbij de kleuren groen, geel en rood werden gebruikt, de kleuren van de Ethiopische vlag, als symbool van de Afrikaanse onafhankelijkheid. Daarmee werd ook een eerbetoon gebracht aan de Ghanese roots (ook die vlag bestaat uit een groene, gele en rode band, zij het in een andere volgorde, nvdr.) van onze ontwerper Virgil Abloh.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt