Ivago trotseert vrieskoude: zo kan elke Gentenaar hun werk een beetje lichter maken

 

 ©  Ivago

gent -

De afvalophalers van Ivago roepen de Gentenaars in deze ijskoude week op om hun zakken of containers pas op de dag van de ophaling buiten te zetten. Afval ophalen bij een temperatuur onder nul, is niet makkelijk.

Bert Staes

De ophaalteams kregen maandag al met enkele technische problemen te kampen. Zo waren de hydraulische leidingen van de wagens die containers moeten ophalen bevroren. Daardoor liep de ophaling in de wijken waar containers – en geen zakken – gebruikt worden, vertraging op.

Ivago roept de Gentenaars op om hen te helpen, door het werk zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zet je container of zak pas buiten op de dag van ophaling, zodat hij niet vol sneeuw ligt of vastvriest. Plaats een afvalzak op een karton, zodat die niet aan het voetpad vast plakt.

Maak groenafval los, als het vastgevroren is. Of leg in een gft-container krantenpapier onderaan, zodat het afval niet vast blijft kleven. En tenslotte, een belangrijke, maak uw voetpad ijs- en sneeuwvrij. Niet alleen voor de mannen en vrouwen van Ivago is dat belangrijk, ook voor de andere Gentenaars.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent