Dikketruiendag: zo doe je mee in een warm, Belgisch ontwerp

Op dinsdag 9 februari is het Dikketruiendag, de dag waarop we met ons alle de verwarming een standje lager zetten en een warme tui aantrekken. Deze traditie is in 1997 ontstaan in het kader van het Kyotoverdrag en heeft als doel de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dat een dikke creatie dit jaar geen overbodige luxe is, wordt ook meteen duidelijk als je een blik werpt op de vriestemperaturen die deze week zijn voorspeld. Daarom: tien wollige knusse en bovenal warme modellen van Belgische bodem.

Knits by Dellie

Delphine Van den Bossche maakt fluffy mohair truien, al dan niet met wijde mouwen, in effen kleuren of met flashy streepjespatroon. Staan hip in combinatie met een eenvoudige jeans of geven een zwierige jurk een interessante boho toets. Heel koud? Dan kun je gaan voor een bijpassende sjaal.

A ka so

Deze collectie omvat truien die een rechtstreekse link hebben met Afrika. De Belgische ondernemer Philippe Vertriest, papa van twee Ethiopische adoptiedochtertjes, wil met dit merk de creatieve kant van het land belichten.

Furore

Het merk van Elke en Veerle Baert - moeder en dochter- wordt omschreven als een slow-fashion label die statement stuks ontwerpt, maar dan zonder schreeuwerig te zijn. Dat resulteert in uitgepuurde, vrouwelijke kleding in luxueuze uitvoeringen.

Julia June

Op zoek naar een lichte, maar warme, trui met een interessante snit tot in de details, die ook makkelijk zit: de collectie van dit Belgische label heeft vast iets voor je in petto. Vooral neutrale en opvallende pasteltinten komen aan bod. En dat zowel in sweaters als cardigans.

Nathalie Vleeschouwer

Van kasjmieren creaties tot truien in merinowol: de designer heeft verschillende opties om je warm te houden. Bij de oversized exemplaren, ideaal om in je thuiskantoor over een top te dragen, bestaan zowel in effen of gestreepte uitvoering.

LN Knits

De naam verklapt het al: het label van Ellen Kegels focust al jaren op eerlijk, warm breigoed. Je kunt je wollen trui - van basics tot hoodies en chunky breisels - aanvullen met onder meer een sjaal, sokken en hoofddeksels.

Her.

Deze collecties zijn geïnspireerd door een vriendengroep van zes vrouwen en hun avonturen. Het laatste jaar lag de focus op contact houden door te (video)bellen en daar hoort reeks gezellige creaties bij. Kort of lang, met knopen, opgeknoopt of met tailleband: de keuze is aan jou.

Kleir

Iets zeggen zonder te praten? Het Antwerpse label plaatst typische woorden op hun sweaters, zo is er een speciale zijlijn ontwikkeld met de teksten van Tourist Le MC. Twinning kan, want in de (web)shop vind je ook kindermaten.

Oscar the collection

Fan van een vrouwelijke mix tussen luxe en comfort, denk knusse knits, die je eindeloos kunt combineren met andere stuks in je kleerkast? De truien van dit jonge merk, opgericht door Stéphanie Lauwers, kunnen tellen als tijdloze basics met dat ietsje meer.

Howlin’

Al elf jaar lang produceren de Antwerpse broers Jan en Patrick Olyslager shetlandwollen truien. Zowel de klassieke als meer gewaagde creaties worden tot op vandaag handgemaakt in nauwe samenwerking met Schotse en Ierse vakmensen.
Reclame:
De beste Zalando Lounge kortingen voor u verzameld >>Door vwh
AANGERADEN