Jan Verheyen verfilmt boek van Chris De Stoop over roofmoord op zijn oom

 

 ©  JEFFREY GAENS

Jan Verheyen gaat ‘Het boek Daniel’ van Chris De Stoop verfilmen tot een miniserie. Dat melden uitgeverij De Bezige Bij, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van het productiehuis A Team Productions, bekend van de films ‘Patser’ en ‘Torpedo’.

jvhBron: BELGA

In het boek vertelt journalist De Stoop het waargebeurde verhaal van de roofmoord op zijn oom, een bejaarde boer, en van het proces tegen de jeugdbende die hiervoor verantwoordelijk zou zijn.

Jan Verheyen kruipt in de stoel van de regisseur. Hij verfilmde eerder ‘Alles moet weg’ van Tom Lanoye, ‘Los’ van Tom Naegels en boeken van Jef Geeraerts. Zijn verfilming van ‘Happening’, het boek van Johan Swinnen over de brand in de Inno in 1967, is in voorbereiding.

Verheyen werkt momenteel al aan het scenario met Ruben Vermeersch. De bedoeling is dat ‘Het boek Daniel’ een miniserie wordt. De opnamen staan voorlopig gepland voor het najaar van 2022.

Volgens Verheyen is ‘Het boek Daniel’ een absolute parel. “Het is relevant, aangrijpend en verhalend gelaagd. Er zit zoveel fascinerend materiaal in dat het best is gediend met een reeks eerder dan een film.”

“Als auteur is het altijd spannend je werk ‘vertaald’ te zien naar een ander medium”, reageert De Stoop.

LEES OOK