Parkeerregeling aan Grotenhoutbos wijzigt door groot aantal wandelaars

De parking aan de ingang van het Grotenhoutbos in Vosselaar is voortaan alleen beschikbaar voor mindervaliden en dienstvoertuigen. Foto: Bart Van den Langenbergh

Vosselaar -

De coronacrisis heeft wandelaars massaal het Grotenhoutbos in Vosselaar en Gierle (Lille) doen ontdekken. Om het parkeren beter te laten verlopen, besliste de gemeente Vosselaar om de kleine parking vlak bij de ingang voor te behouden voor mindervaliden en dienstvoertuigen.

Honderden wandelaars en joggers zoeken de rust en de mooie natuur van het Grotenhoutbos op. Sinds de coronapandemie hebben veel mensen het gebied op de grens van Vosselaar en Gierle ontdekt. De grote toeloop brengt meestal ook heel wat extra auto’s met zich mee die in de buurt van de ingang aan De Breem, aan de brug over de E34, een plaats zoeken. Vlak bij de ingang van het Grotenhoutbos is er een aparte parking voor een vijftal auto’s. Het lokaal bestuur van Vosselaar besliste om die parking aan de slagboom voortaan voor te behouden voor mindervaliden en dienstvoertuigen.

“Andere bezoekers kunnen parkeren langs de doodlopende straat aan de zuidwestkant van de brug, voorbij de toegang van het bos. Die weg van ongeveer negenhonderd meter lang is breed genoeg om langs beide zijden te parkeren”, zegt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester van Vosselaar. “Met deze ingreep verhoogt de veiligheid voor fietsers en voetgangers die de toegang van het Grotenhoutbos gebruiken in de onmiddellijke omgeving van de hellende toegangsweg.”

Parkeerregeling aan Grotenhoutbos wijzigt door groot aantal wandelaars
Bezoekers kunnen parkeren langs de doodlopende straat aan de zuidwestkant van de brug, voorbij de toegang van het bos. Foto: Bart Van den Langenbergh

De gemeenteraad van Vosselaar keurde het parkeerreglement goed. De gemeente brengt binnenkort de nodige signalisatie in de buurt van de ingang van het Grotenhoutbos aan.

Door bvdl
  • AANGERADEN