Na miskraam moest Chrissy Teigen nu ook onder het mes voor endometriose

Foto: ISOPIX

Chrissy Teigen heeft via sociale media bekendgemaakt dat ze werd geopereerd aan haar endometriose. Volgens haar was het lastig, maar gaat het ondertussen beter met haar. Het is een zoveelste tegenslag in korte tijd nadat ze eerder ook al haar kindje was verloren door een miskraam.

Naar schatting tien procent van alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd kampt met endometriose, een gynaecologische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies ook buiten de baarmoeder gaan woekeren, wat vaak leidt tot heftige pijn en een verminderde vruchtbaarheid. Na onder meer actrice Lena Dunham en model Alexa Chung heeft nu ook Chrissy Teigen onthuld dat ze aan de aandoening lijdt. Om daar komaf mee te maken, is ze zopas onder het mes gegaan.

Het voormalige model deelde op Twitter een filmpje van terwijl ze in de zetel thuis ligt te bekomen van de operatie. “Alles is oké nu met mij. Ik ben nog een beetje verdoofd”, zegt ze en ondertussen toont ze de pleisters op haar buik waarop hartjes getekend staan. Ze haalt daarnaast nog aan dat de operatie lastig was, “maar niet zo lastig als de endometriose”. In geen tijd stroomden heel wat reacties binnen van vrouwen die hetzelfde hadden meegemaakt.

Teigen beleeft sowieso een mindere periode. De tweets over haar operatie volgden op berichten waarin ze stelde dat ze zich niet goed voelde. Dat kwam omdat haar bevallingsdatum voor zoontje Jack vorige week was uitgerekend. Het jongetje overleed echter toen Teigen in oktober een miskraam kreeg.

Door flb
AANGERADEN