Topchef Gert De Mangeleer lanceert nieuw concept

 

 ©  Simon Mouton / Babu

Sterrenchef Gert De Mangeleer heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Hij gebruikte de tijd om na te denken over zijn mooiste culinaire reizen. Daaruit ontstond het idee voor Babu, een pop-up hamburgerrestaurant dat je laat proeven van de wereld.

vwh

Meer dan drie jaar na de sluiting van driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem hebben Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hun stempel op een andere manier om het culinaire landschap gedrukt. Ze lanceerden met sharing concept L.E.S.S Eatery en brasserie Bar Bulot twee creatieve concepten in Brugge. In het najaar van 2020 kwam er een afgeleide van de oorspronkelijke sterrenzaak bij: ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’.

Niet veel later barstte de coronacrisis los en moesten de restaurants de deuren sluiten, waardoor een ander concept dat bij De Mangeleer op tafel lag in sneltempo concrete vormen aannam. Zo ontstond Babu, dat in een persbericht wordt omschreven als fast casual concept.

Culinaire reis

Verwacht je aan een broodje, dat het midden houdt tussen een bun en een hamburger. Het kreeg de naam The Bunner mee en is te koop in drie varianten, die dienen als knipoog naar de vele reizen van de chef: de Brooklyn, Brighton en pikante Beirut Bunner. Daarbij kun je een puntzakje frieten en een van de twee huisbereide sauzen bestellen. Proeven kan vanaf vrijdag 12 februari, want dan palmt de nieuwe zaak de keuken van L.E.S.S. Eatery op ‘t Zand in Brugge in. Voorlopig blijft Babu een afhaalrestaurant, later zal de zaak zich definitief vestigen op een nog te onthullen locatie en datum.

Trend hamburgertent

De Mangeleer is niet de enige chef die het tijdens de pandemie over een iets andere boeg gooit. Onder meer chef René Redzepi van het Deense Noma, dat vier keer werd uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, kondigde in mei vorig jaar aan hamburgers te gaan serveren. Ook bij restaurant Rebelle en bij Camino in Antwerpen hebben ze take-away hamburgers.

LEES OOK