Herman Schueremans rekent nog altijd op volwaardig Rock Werchter deze zomer: “Desnoods twee maanden uitstellen”

Herman Schueremans: zoeken naar creatieve oplossingen om de festivalzomer te redden. 

Herman Schueremans: zoeken naar creatieve oplossingen om de festivalzomer te redden. ©  rr

Herman Schueremans rekent er momenteel nog altijd op dat er deze zomer een volwaardig Rock Werchter kan plaatsvinden. In een Facebook Live-gesprek over de economische impact van de coronacrisis op de Belgische muzieksector, suggereerde hij zelfs de mogelijkheid het festival twee maanden later te laten plaatsvinden.

“We hebben nog steeds de ambitie een festival op full capacity te organiseren.” Zo omschreef Rock Werchter-organisator Herman Schueremans (67) dinsdag zijn hoop om niet voor het tweede jaar op rij ’s lands grootste festival te moeten schrappen wegens corona.

Schueremans onderstreepte dat hij, en met hem de hele festivalsector die zo’n 80.000 mensen werk bezorgt, bereid is om flexibiliteit aan de dag te leggen om de festivalzomer te redden. In dat verband opperde hij zelfs de mogelijkheid om Rock Werchter twee maanden uit te stellen. Hij voegde daar meteen aan toe dat dit een ‘als als als’-scenario is en dat daar momenteel nog niets over is beslist. Hij noemde zijn overweging een “constructieve houding naar de overheid toe” van wie hij dan ook een even realistische en opbouwende houding terug verwacht.

Geen garanties

Met het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) lopen gesprekken en daar bestaat de wil om de dingen op te lossen, aldus Schueremans. Zowel de overheid als de virologen hebben volgens hem goed begrepen dat ze jongeren perspectief moeten bieden en dat muziek daar een belangrijk deel van uitmaakt. “Kunnen zij dan garanties geven?”, vervolgde Schueremans. “Neen. En dat is net wat wij nodig hebben. Wij willen plannen maken en dat is nu heel moeilijk. Maar we geven niet op, we hebben onszelf nu tijd gegeven tot eind februari.” Wellicht wordt dat het moment waarop er knopen zullen worden doorgehakt.

In afwachting daarvan staat Rock Werchter op de website nog altijd aangekondigd voor 1 tot 4 juli 2021 en kunnen muziekliefhebbers nog steeds tickets kopen voor kleppers zoals Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers. (jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook