Brute pech: nieuwkomer Zakaria Bakkali glijdt tegen doelpaal en is even out bij Beerschot

 ©  BELGA

Zakaria Bakkali (25) zal nog even moeten wachten op zijn eerste speelminuten voor Beerschot. De aanvaller is op training in aanraking gekomen met de doelpaal. Daarbij liep hij een ernstige kneuzing en een bloeduitstorting op aan het dijbeen. Dat melden de Kielse Ratten, die de voormalige Rode Duivel (2 caps) sinds vorige week huren van RSC Anderlecht (met aankoopoptie).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Brute pech voor Zakaria Bakkali. De aanvaller schoof door tijdens training en botste hard tegen de doelpaal”, zo meldt Beerschot op Twitter. “Bakkali liep een ernstige kneuzing en een bloeduitstorting op aan het dijbeen. Eind volgende week volgt een nieuwe scan.”

Bakkali hoopt op het Kiel zijn carrière weer op het juiste spoor te krijgen. In 2,5 seizoenen bij Anderlecht kon hij nooit de twijfels van zich afspelen.

Iets meer dan zeven jaar geleden zorgde de toen 17-jarige Bakkali met enkele schitterende doelpunten voor furore bij PSV Eindhoven, wat hem meteen ook een selectie en een cap voor de Rode Duivels opleverde. Europa leek aan zijn voeten te liggen, maar Bakkali kon niet bevestigen en vertrok in de zomer van 2015 transfervrij naar Valencia, na heel wat strubbelingen met het PSV-bestuur. In Spanje wist hij zich evenmin door te zetten, waarna Anderlecht in juli 2018 op de proppen kwam. Ook bij de Belgische recordkampioen verdween Bakkali echter, mede door blessureleed, snel uit beeld. In het Astridpark ligt hij nog onder contract tot medio 2022.

Aangeboden door onze partners