GETEST. Aan de slag met recepten van Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13

Kookboek op de rooster

GETEST. Aan de slag met recepten van Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13

“Het eerste kookboek met nutriscore”, adverteert de winkel. Net nu ik zover was dat die score géén rekening houdt met de bereidingswijze (daarom krijgen voorverpakte frieten een groene A, want dat is rauwe aardappel, het frituren in vet telt niet mee), krijgen ook recepten er een. In mijn winkelkar ligt gruyère met nutriscore C en als bestemming een A uit dit boek. Kocht ik dan de foute kaas en had ik langer moeten zoeken naar een ‘groene’ gruyère als zoiets al bestaat? En houdt dat dan omgekeerd ook in dat deze wit-lofrolletjes bij de gezondste ter wereld zijn? Maar ik laat me afleiden door een promopraatje. Want voor me ligt een mooi, dik boek met 450 recepten, klassiekers maar ook spul waarvoor je naar de hobbywinkel moet.

Appels met calvados bak je in klei, en er wordt ook graag geroosterd op hooi. Op het eerste gezicht niet voor de hand liggend, maar met voor de hand liggende gerechten heeft nog niemand de top 10 van ...

AANGERADEN