Basketster Steph Curry verbaast vriend en vijand met spectaculair punt “à la Michael Jordan”: “Wie doet zoiets?!”

Meedoen voor de titel zit er waarschijnlijk niet in, maar Stephen Curry doet er alles aan om de Golden State Warriors overwinningen te bezorgen in de NBA. De Amerikaanse point guard was tegen San Antonio alweer in topvorm.

‘The Baby-Faced Assassin’ scoorde 32 punten en leidde zijn team naar een 114-91-overwinning. Curry liet heel wat leuke statistiekjes noteren. Zoals zijn twaalfde wedstrijd op rij met minstens vier driepunters. Daarnaast zit hij al aan 741 punten dit seizoen. Bij spelers van 32 jaar of ouder deed enkel ene Michael Jordan ooit beter.

Over ‘MJ’ gesproken. De Chicago Bulls-legende pakte ooit uit met een wonderbaarlijke lay-up tegen de LA Lakers van Magic Johnson. Jordan wisselde destijds in het midden van een sprong de bal van de ene naar de andere hand.

Curry heeft niet dat goddelijke atletische vermogen van Jordan, maar is een van de meest technisch begaafde spelers aller tijden. Tegen San Antonio pakte hij dan ook uit met een ridicule lay-up. Na een drive veinsde hij een pass naar een ploegmakker om de bal vervolgens door het net te gooien… met zijn rug naar de ring.

“Dat leek wel wat op Jordan”, aldus coach Steve Kerr, die nog samenspeelde met ’MJ’. “Ik heb hem zo’n bal al vaak zien maken. Naar de ring gaan, een fout afdwingen en achterwaarts scoren. Steph scoorde niet altijd, maar deze shots doet hij graag. Het is een geweldig voorbeeld van controle, visie en vernuft. Wat een geweldige bal.”

Ook de commentatoren van dienst waren zwaar onder de indruk van Curry. “Hoe maakte hij die bal? Wie doet zoiets? Hij is niet van deze planeet.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN