Geen nieuwe maatregelen: code oranje blijft ook na krokusvakantie gelden voor basis- en secundair onderwijs

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: BELGA

Het basis- en secundair onderwijs starten na de krokusvakantie met dezelfde veiligheidsmaatregelen die ook al golden net voor de ‘afkoelingsweek’, in code oranje. Voor het volwassenenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs blijft fase rood gelden, meldt Onderwijs Vlaanderen.

De maatregelen die van kracht waren voor de huidige ‘afkoelingsweek’ zullen ook na de krokusvakantie gelden. “Zo hebben personeel, leerlingen en ouders meteen duidelijkheid”, klinkt het, en hoeven scholen tijdens de vakantie geen nieuwe maatregelen voor te bereiden. In de praktijk kunnen leerlingen in het basisonderwijs en de eerste graad van het middelbaar na de krokusvakantie dus opnieuw voltijds naar school, voor de tweede en derde graad zal het opnieuw halftijds afstandsonderwijs zijn.

“De coronacijfers in Vlaanderen zijn beter dan de meeste regio’s in Europa”, verklaart Onderwijs Vlaanderen die beslissing. “De preventieve maatregelen die het onderwijs hanteert, zijn effectief. Blijf ze dus strikt naleven. Voorzichtigheid blijft geboden. De cijferevolutie – in de maatschappij en de scholen – wordt op de voet gevolgd, en maatregelen worden navenant aangepast: strikter wanneer nodig, soepeler zodra het kan.”

Overleg uitgesteld

Minister van Onderwijs Ben Weyts en de onderwijspartners zouden woensdag opnieuw overleg plegen over de maatregelen na de krokusvakantie. Dat overleg is uitgesteld naar volgende week donderdag, omdat de stemming over de eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs in het Vlaams Parlement uitloopt.

Door jvh
MEER OVER HET CORONAVIRUS