Vanaf 23 februari weer toeschouwers bij NBA-matchen in New York

Foto: USA TODAY Sports

De grote concertzalen en stadia in de Amerikaanse staat New York mogen vanaf 23 februari weer open. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo gemeld, ongeveer een jaar nadat de zalen vanwege de coronacrisis de deuren moesten sluiten. Ze mogen maximaal 10 procent van de totale capaciteit toelaten. De drempel van 10 procent is van toepassing voor de zalen met een capaciteit van 10.000 personen, aldus Cuomo.

Wie naar een NBA-wedstrijd wil zal aan de ingang een negatieve PCR-test moeten voorleggen die maximaal 72 uur oud is en moet ook zijn koorts laten meten. Eenmaal binnen moeten de aanwezigen een masker dragen en de regels van de social distancing volgen.

In Brooklyn zullen de Brooklyn Nets hun wedstrijd in het Barclays center (capaciteit 17.700 toeschouwers) op 23 februari en tegen de Sacramento Kings met publiek kunnen spelen en in Manhattan spelen de New York Knicks dezelfde avond in het legendarische Madison Square Garden (capaciteit 19.800 zitjes) met publiek tegen de Golden State Warriors. Het is de eerste keer in 352 dagen dat de New Yorkse Nets en Knicks nog eens met publiek een wedstrijd in “The Big Apple” zullen betwisten.

Door cpm
AANGERADEN