Colruyt waarschuwt voor salmonella in voorverpakte gyros

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Supermarktgroep Colruyt waarschuwt donderdag voor salmonella in voorverpakte gyros. Bij een interne controle werd de bacterie vastgesteld.

Het gaat om gyros in verpakkingen van 500 gram met een uiterste consumptiedatum van 14 februari 2021. Colruyt vraagt klanten die het product kochten, om het niet te op te eten en terug te brengen naar de winkel, waar het wordt terugbetaald.

Mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Ze zetten zich meestal binnen de 12 à 48 uur op en kunnen vier tot zeven dagen aanhouden. Voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een zwakke immuniteit kunnen de gevolgen ernstiger zijn. “Als het product goed verhit werd tot in de kern, is er geen gevaar voor de volksgezondheid”, benadrukt Colruyt.

De gyros werd tussen 4 en 11 februari verkocht in de Colruyt-winkels in Antwerpen (Jan Van Gent en Linkeroever), Balen, Bouillon, Dampremy, Deurne-Noord, Eppegem, Evere, Haacht, Helchteren, Hoboken, Kelmis, Laken, Lanaken, Maaseik, Molenbeek, Schaarbeek (Jeruzalemstraat en Meiser) en Stabroek, en in de CoMarkt in Bouwel.

Door jvh
AANGERADEN