De Lijn veroordeeld tot schadevergoeding aan Tom Meeuws (SP.A) na perslek

Tom Meeuws ©  JORIS HERREGODS

Huidig Antwerps schepen Tom Meeuws (SP.A) kreeg vorige zomer gelijk van de rechtbank in zijn procedure tegen een perslek bij De Lijn dat in 2018 indirect leidde tot het einde van de SP.A-Groen-lijst ‘Samen’ in Antwerpen. Dat heeft Meeuws zelf bekendgemaakt in het kader van de heisa rond Antwerps Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi. De Lijn werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 5.000 euro.

jvhBron: BELGA

Meeuws was voor zijn overstap naar de politiek directeur van De Lijn Antwerpen, maar aan die samenwerking kwam abrupt een einde. De Lijn sloot met Meeuws een dading rond het einde van die samenwerking, met een geheimhoudingsclausule daarin. Toen er alsnog informatie over zijn tijd bij De Lijn uitlekte in de pers, stelde Meeuws dat dat lek de clausule in kwestie had geschonden. Hij kreeg daarover dus ook gelijk van de rechter. “2,5 jaar na datum zijn diegenen veroordeeld die doelbewust hebben gelekt om politiek te beschadigen”, stelt Meeuws nu.

Meeuws wijst er ook op dat geen enkele melding die destijds werd gemaakt over onder meer vermeende onregelmatigheden met facturen uiteindelijk leidde tot een gerechtelijke doorverwijzing, “laat staan vervolging”. Verwijzend naar de huidige zaak-El Kaouakibi stelt het sp.a-kopstuk: “Moraal van het verhaal: nooit instant oordelen”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten