Yves Lampaert krijgt eigen rubriek in “Iedereen Beroemd”, op weg naar zijn grote doel

Bron © Krant van West-Vlaanderen

Foto: Wout Beel

Vanaf komende dinsdag krijgt Yves Lampaert in het Eén-programma Iedereen Beroemd

elke week zijn eigen rubriek. Die zal “De Weg naar Roubaix” heten. Daarin volgt reportagemaker Wouter Deboot negen weken lang de avonturen van de kopman van Deceuninck-QuickStep en zijn entourage in zijn ambitie om Parijs-Roubaix te winnen.

Wouter Deboot fietste voor Iedereen Beroemd al dwars door Amerika en Oceanië. Zijn passie voor de fiets brengt hem nu in het spoor van Yves Lampaert.

“Yves wil heel graag Parijs-Roubaix winnen. Zo kreeg De Weg naar Roubaix vorm, een reeks waarbij ik hem in aanloop van die wedstrijd volg, en ook nog eentje na afloop. Vanaf dinsdag is die reeks in negen afleveringen te zien in Iedereen Beroemd”, zegt Deboot in de Krant van West-Vlaanderen.

In de eerste aflevering maken we kennis met Lampaert tijdens de aanloop naar de voorjaarskoersen. Hij neemt ons door zijn eigen knipselmappen van artikelen die over hem verschenen en we ontdekken waarom Parijs-Roubaix zo belangrijk is voor hem. We leren hem ook kennen als een ambitieuze renner, maar vooral ook als de nuchtere boerenzoon die met beide voetjes op de grond staat. En: nonkel Geert heeft nog wat voor hem in petto als hij Parijs-Roubaix zou winnen.

Wellicht zal deze rubriek toch af en toe moeten ondertiteld worden, als de renner uit Ingelmunster weer eens uitpakt met West-Vlaamse wielertermen zoals skart’n, er een enorme skeut op geven, toten trekken...

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN