Meilandjes moeten miljoenenvilla na paar maanden weer verkopen: “En ik had net prachtig tijgerbehang gehangen”

Bron © De Telegraaf

Nog geen vijf maanden nadat Erica en Martien Meiland hun intrek hadden genomen in hun nieuwe woning in het Nederlandse Hengelo, is de miljoenenvilla alweer verkocht. Hoewel de familie dolgelukkig was met de boerderij, bleken ze er deels illegaal te wonen. De gemeente aanvaardde niet dat de voormalige opslag nu bewoond wordt, en dus kon de familie weer vertrekken.

“Ik had net mijn living klaar, ik heb prachtig tijgerbehang gehangen. Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn. Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij, daar woont Erica. Nou toen wij dat kochten was er een prachtige keuken, een volledige badkamer met een ovaal bad en een sauna. En nou krijgen we brieven dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen”, vertelde Martin Meiland in december teleurgesteld.

Nieuwe villa

Aangezien de familie en de gemeente geen overeenkomst vonden, zat er maar een ding op: de villa weer verkopen. De Meilandjes laten vrijdag op Instagram weten dat dat is gelukt. “Nu op zoek naar een nieuw stulpje”, schrijft Erica. Toch is enige voorzichtigheid geboden: het huis is ‘onder voorbehoud’ verkocht en de verkoop kan in theorie alsnog niet doorgaan.

Hoewel de familie schrijft op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen, zou dat al niet meer nodig zijn. De Meilandjes zouden namelijk hun oog hebben laten vallen op een luxevilla in Noordwijk in Zuid-Holland, zo werd onlangs bekend. Dat nieuws had eigenlijk geheim moet blijven, gezien het nieuwe seizoen van Chateau Meiland in het teken staat van hun huizenjacht. Er zijn ondertussen al zes seizoenen van de docusoap over de familie Meiland gemaakt.

Door jvh
AANGERADEN