Geblesseerde Djokovic slaat training over in Melbourne: nummer één beslist zondag over mogelijk forfait

Bron © BELGA

Foto: AFP

Novak Djokovic heeft zaterdag een training overgeslagen vanwege de buikspierblessure die de achtvoudig winnaar van de Australian Open vrijdag opliep. Dat gebeurde in zijn partij van de derde ronde tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 31).

Zijn coach Goran Ivanisevic bevestigde tegen ESPN dat de Servische nummer één van de wereld zich medisch laat onderzoeken. Hij zal daarna beslissen of hij zondag in de vierde ronde op het grandslamtoernooi van Melbourne kan spelen tegen de Canadees Milos Raonic (ATP 14).

De 33-jarige Djokovic liep zijn blessure op bij een val in de derde set tegen Fritz. Daarna bewoog hij moeizamer en vooral bij zijn service en forehand leek de Servische tennisser last te hebben. Hij speelde na behandeling wel door en won uiteindelijk in vijf sets.

De organisatie van de Australian Open gunt de nummer 1 van de wereld zoveel mogelijk hersteltijd. De partij tegen Raonic is zondagavond als laatste geprogrammeerd in de Rod Laver Arena. Toernooibaas Craig Tiley twijfelde er niet aan dat Djokovic zal spelen. “We zullen hem zien. Hij is veerkrachtig, hij is taai,” zei hij bij de Australische omroep Channel Nine. “Dit is zijn baan, hij voelt zich er op zijn gemak en hij pakt zijn spel gewoon weer op.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN