Wout van Aert: “De Olympische Spelen zijn uniek, volgend jaar is er ook nog een groene trui in de Tour”

Bron © RTBF

Foto: BELGA

Twee weken nadat hij tweede werd op het WK veldrijden in Oostende, is Wout van Aert zich samen met zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma in Tenerife stevig aan het voorbereiden op het voorjaar op de weg. Bij de RTBF blikt hij vooruit op een wegseizoen met enorm veel doelen.

“Ik voel me van tijd tot tijd nog vermoeid, maar ik denk dat het meer in het hoofd dan in het lichaam zit”, zegt Van Aert. “Ik heb na het WK veldrijden een goeie week vakantie genomen en ben dan naar Tenerife vertrokken.” Het Belgische openingsweekend slaat Van Aert over. Hij start zijn wegseizoen als titelverdediger in de Strade Bianche. “Een hoogtestage duurt best drie weken en omwille van het WK cyclocross kon ik pas vorige week afzakken naar Tenerife. Dus moet ik noodgedwongen de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne missen. Voor een Vlaming is dat een moeilijke beslissing, maar als sportman is dat de beste keuze. En de Strade is ook geen verkeerde koers om het seizoen mee te beginnen.”

“Er zijn dit seizoen drie periodes waarin ik op mijn allerbest wil zijn, maar als ik één doel boven alles moet kiezen dan ga ik voor het WK in Leuven. Het is een parcours zoals in de klassiekers met korte hellingen en kasseistroken, dat biedt mogelijkheden voor mij. Maar ik wil ook een voorjaarsklassieker winnen en een goeie Tour rijden. Op de Olympische Spelen maak ik volgens mij meer kans op een medaille in de tijdrit dan in de wegrit. De Spelen zijn toch uniek. De groene trui in de Tour ook, maar er is volgend jaar ook nog een groene trui.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN