Mbaye Diagne scoort tegen Manchester United met indrukwekkende kopbal en bezorgt West Bromwich puntje

 ©  EPA-EFE

Mbaye Diagne is zondag van goudwaarde gebleken voor West Bromwich Albion. De Senegalees maakte zijn eerste doelpunt in de Premier League, en dat volstond uiteindelijk voor een puntje tegen het grote Manchester United. Het werd 1-1.

Na zijn woelige passage bij Club Brugge werd er heel wat geschreven over de persoonlijkheid van Mbaye Diagne. Maar dat de spits kan voetballen, bewijst hij momenteel wel bij West Bromwich Albion, waar hij op huurbasis speelt. Tegen Manchester United opende Diagne al na twee minuten de score met een indrukwekkende kopbal, alsof zijn bewaker Victor Lindelöf er niet stond...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Diagnes knappe doelpunt zou niet volstaan voor de zege, want op slag van rust stelde de onvermijdelijke Bruno Fernandes gelijk voor Manchester United. Na de rust vielen er geen doelpunten meer, al versierden de bezoekers wel nog een paar goede kansen. Ook Diagne had nog kunnen scoren: in de slotminuten mikte hij de 2-1 maar net boven de deklat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beide teams houden aan de partij een puntje over en schieten daar eigenlijk weinig mee op. Manchester United komt nu naast Leicester City op plek twee met 46 punten, maar beide ploegen hebben zeven punten achterstand op Manchester City. Dat heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld. West Bromwich Albion blijft negentiende en voorlaatste met dertien punten. Dat zijn er maar liefst twaalf minder dan Newcastle, dat op de veilige zeventiende plek staat.

 (vml, svar)

Aangeboden door onze partners