Europees kampioen Giacomo Nizzolo verslaat pechvogels van Deceuninck-Quick Step in Almeria

Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) heeft de Clasica de Almeria gewonnen. De Europese kampioen versloeg Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick Step) en Martin Laas (BORA-hansgrohe) in de sprint. De twee kopmannen van Deceuninck-Quick Step, Mark Cavendish en Alvaro Hodeg, konden beiden niet meesprinten door respectievelijk materiaalpech en een val. Bij de zware val van Hodeg was ook onze jonge landgenoot Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) betrokken.

Sam Varewyck

De Clasica de Almeria is één van de eerste grote sprintkoersen van het seizoen. Het stond vooraf wel al vast dat er een andere winnaar zou komen dan in 2019 en 2020. Pascal Ackermann, de winnaar van de voorbije twee edities, stond niet aan het vertrek.

Alle ogen waren vooraf gericht op Deceuninck-Quick Step, waar snelle mannen Alvaro Hodeg en Mark Cavendish meededen. Met ook namen als Fernando Gaviria, Europees kampioen Giacomo Nizzolo, Luka Mezgec, Danny van Poppel en onze landgenoten Timothy Dupont en Jordi Meeus aan de start, beloofde het een leuke sprint te worden in Spanje. Ook oude vos Alejandro Valverde was van de partij.

Vier renners gingen mee in de vlucht van de dag: Savvo Novikov (Equipo Kern Pharma), Angel Madrazo (Burgos-BH), Samuele Rivi (EOLO-Kometa) en Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF). Hun vlucht was geen geweldig lang leven beschoren, want lang voor de finale begon, had het peloton de vier al bij hun nekvel te pakken.

Hodeg en Meeus vallen zwaar

Op iets meer dan 20 kilometer van de finish probeerde Deceuninck-Quick Step de wedstrijd open te breken. Tim Declercq zette zich op kop van het peloton, met de rest van de blauwe armada in zijn wiel. Ook de jongens van Bingoal-Wallonie Bruxelles hadden er wel zin in. Kort daarna sloeg het noodlot toe voor de Wolf Pack: Alvaro Hodeg ging samen met enkele andere renners, waaronder ook Jordi Meeus, hard tegen de grond. Beiden zouden niet meesprinten om winst.

Het werd een chaotisch slot, want op de wegen rond Almeria gingen nog verschillende renners tegen de vlakte. En ook Mark Cavendish zou niet meesprinten. De ervaren Brit werd getroffen door materiaalpech en was niet meer mee toen het peloton onder de rode vod passeerde. Bert Van Lerberghe trok namens Deceuninck-Quick Step de sprint dan maar aan voor Florian Sénéchal, maar de Fransman moest het afleggen tegen Europees kampioen Nizzolo. De Est Martin Laas (BORA-hansgrohe) werd derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt