Deceuninck – Quick-Step houdt nog een stage in Gerona

Pieter Serry Foto: BELGA

Er werd gisterochtend gereisd bij Deceuninck – Quick Step. Vanuit de Provence trokken ze met de autocar naar de buurt van Gerona. Terwijl de kern van de Clasicá de Almeria ook per bus naar dezelfde Catalaanse regio reed. De ploeg van Patrick Lefevere houdt daar in twee verschillende hotels een derde en laatste voorjaarsstage.

“Op zo’n dertig kilometer afstand van elkaar”, stelde ploegleider Wilfried Peeters. “Normaal zaten we nu met een kern in de Ronde van de Algarve. Dit is het alternatief. Ook al omdat het bij ons te slecht weer is om te trainen. Vanaf volgende week is dat anders. In totaal hebben we een zeventiental renners. Zonder Evenepoel, die blijft voorlopig thuis op de rollen rijden.”

Pieter Serry en Dries Devenyns trokken ook naar Catalonië. De twee Oost-Vlaamse dertigers hebben door de weggevallen koersen en hertekende programma’s nog geen wedstrijd gereden. “Het is doorlopend schuiven. De volgende dagen evalueren we in functie van het openingsweekend de voorbije koersen. Woensdag vertrekt een ploeg met o.a. Sam Bennett en Iljo Keisse naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar op 21 februari de World Tour begint.”

“Qua logistiek is het echt uitkijken. Neem nu de Strade Bianche van een week na de Omloop Het Nieuwsblad. Het vliegverkeer is danig miniem dat je desnoods twee dagen eerder moet vertrekken om tijdig ter plaatse te zijn. Het is allemaal in coronatijden allemaal niet zo evident. Ik denk dat er de eerste maanden nog veel met de autocar zal gereisd worden.” (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN