Modeweek in New York gaat volledig digitaal en duurt veel langer

Een beeld uit de modeshow van Caroline Herrera in New York begin februari 2020. Foto: ISOPIX

In New York is de modeweek van start gegaan. Door corona vinden er dit keer geen fysieke modeshows plaats waardoor heel wat ontwerpers hun voorstelling hebben opgeschoven. In plaats van een kleine week loopt de fashion week nu tot liefst 15 april.

In New York is zondag een onuitgegeven editie van de modeweek van start gegaan. Voor het eerst staat er geen enkele fysieke modeshow op het programma en hoeven journalisten en influencers niet van hot naar her te rennen tussen de defilés door. De week werd op gang getrapt door Jason Wu die zijn modeshow livestreamde. Op 18 februari wordt de week afgesloten met een speech van ontwerper Tom Ford, die ook voorzitter is van de Council of Fashion Designers of America en in die hoedanigheid de fashion week mee organiseert.

Opvallend is niet enkel dat er enkel virtuele evenementen plaatsvinden - dat is door corona de nieuwe realiteit geworden -, wel dat heel wat creatief directeurs ervoor kiezen om hun evenement op een andere datum te prikken die niet binnen de New York Fashion Week valt. Zo tonen Carolina Herrera, Coach en Christian Siriano hun collecties pas eind februari. Oscar de la Renta en Thom Browne kozen voor maart en Jonathan Cohen en Michael Kors hebben alles zelfs opgeschoven naar april.

Door flb
AANGERADEN