In het spoor van Yves Lampaert

Foto: ISOPIX

Je kent Iedereen beroemd-reporter Wouter Deboot (39) al als de man die dwars door Amerika en Oceanië fietste. In zijn nieuwe rubriek hoeft hij voor een keer zelf niet het zadel op te kruipen. Voor de rubriek De weg naar Roubaix nestelt Deboot zich in het zog van wielrenner Yves Lampaert (29).

Met de Belgische driekleur in 2018 en de Flandrien-trofee heeft Lampaert al een goed gevulde prijzenkast. Maar de grote droom van de renner van Deceuninck-Quickstep blijft dezelfde: ooit Parijs-Roubaix winnen. In 2019 pakte hij al eens brons in de kasseiklassieker. Door de pandemie zag hij vorig jaar zijn kans op winst door de neus geboord, dus zet hij dit voorjaar alles op alles.

Wouter Deboot volgt de West-Vlaming tijdens zijn voorbereidingen. Ook Lampaerts’ omgeving komt in beeld: zijn ploegmaats, vriendin Astrid, zijn ouders, de fans en zijn wielervriendenclub De Melkerie. Doorheen alle voorjaarskoersen zien we hoe hij naar zijn beste vorm wil toegroeien. Vanavond doet hij zijn obsessie voor Parijs-Roubaix uit de doeken aan de hand van krantenknipsels. Nonkel Geert verklapt alvast wat hij in petto in heeft als Lampaert ooit zou winnen in de Hel van het Noorden.

Iedereen beroemd

Eén, 19.40 uur

Door dvg
AANGERADEN