Julie Van den Steen blikt terug op moeilijke schooljaren: “Ik herhaalde zo vaak tegen mezelf: ‘Ik ben dik, lelijk en dom’”

Voor ze eindelijk haar eigen VTM-show ‘Game of talents’ mag aftrappen, duikt Julie Van den Steen (28) vanavond eerst nog eens in haar jeugdjaren. Voor het nieuwe programma van Eric Goens, ‘Later als ik groot ben’, keert ze terug naar haar oude school. Maar de herinneringen die daar bovendrijven, blijken niet de fijnste.

“Ik kom hier met knikkende knieën binnen”, zegt Julie Van den Steen dinsdagavond wanneer ze met Eric Goens haar lagere school in Dendermonde binnenstapt. De jaren achter de schoolbanken waren niet de fijnste uit haar jeugd. Van den Steen kreeg er te maken met pesters, die de nodige deuken in haar zelfvertrouwen sloegen. “Ik had geen vriendjes en vriendinnetjes, en kan me niet herinneren dat ik speelde tijdens de pauzes”, vertelt ze. “Er werden dingen gezegd die echt niet kunnen. Op weg naar zeeklassen zei een leerkracht: We gaan naar het serpentarium, waar Julie vandaan komt. Die noemde me eigenlijk een serpent. Pas sinds een paar jaar durf ik zeggen dat dat pesten was.”

LEES OOK. Julie Van den Steen komt voor het eerst in de spotlights als showhost: “Ooit val ik door de mand” (+)

Julie Van den Steen blikt terug op moeilijke schooljaren: “Ik herhaalde zo vaak tegen mezelf: ‘Ik ben dik, lelijk en dom’”

In een oude video wordt Van den Steen geconfronteerd met het lage zelfbeeld dat ze als kind had. “Dat was heftig. Ik herhaalde zo vaak tegen mezelf: Ik ben dik, lelijk en dom. Maar ik wist niet meer dat ik het op camera had gezegd. Sindsdien is eten moeilijk geworden voor mij. Nu nog. Ik ben iets te veel bezig met wat mensen van mij denken.”

Zomers verbouwprogramma

Het gesprek neemt nog een lichtere wending. Goens stoot op de kiem van Van den Steens mediacarrière. “Ik zong en danste graag, en wilde in die wereld terechtkomen. Ik had zelfs een artiestennaam: Julie Stone.” De eerste voortekenen van een toekomst in de spotlights. Die branden straks weer wat harder, wanneer Van den Steen donderdag na lang wachten haar eerste eigen VTM-programma presenteert. Game of talents wordt naar eigen zeggen “een combinatie van Belgium’s got talent en The masked singer”. Telkens nemen een bekende en onbekende Vlaming het op tegen een bekende en onbekende Nederlander, die hun verborgen talenten komen tonen.

Later dit jaar volgt nog een nieuw programma, zij het ver buiten de studio. In de Ardennen laat Van den Steen vijf duo’s een eigen buitenverblijf verbouwen. Wie dat het beste doet, mag ieder jaar een vakantie spenderen in hun chalet. Het nog titelloze programma wordt niet toevallig gemaakt door Het Nieuwshuis, het productiehuis van Eric Goens. Kandidaten kunnen zich nu inschrijven via vtm.be.

Later als ik groot ben

VTM, 20.40 uur

Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN