NBA. Jordan Clarkson stuwt indrukwekkend Utah in topper tegen Philadelphia naar achtste zege op een rij

Foto: USA TODAY Sports

De topper tussen de leiders in de Western (Utah Jazz) en Eastern Conference (Philadelphia 76’ers) bracht een overtuigende zege voor Utah. Jordan Clarkson leidde met 40 punten (season-high), waaronder 8 bommen, naar een 134-123 zege. Voor Utah meteen de achtste opeenvolgende overwinning.

Dat de Western Conference sterker is dan de Eastern werd nogmaals duidelijk. Een indrukwekkend Utah Jazz keek na het eerste kwart versus de Sixers wel tegen een 35-42 achterstand, maar zette in het tweede schuifje orde op zaken. Na een 37-24 tussenspurt had Utah halfweg een 72-66 bonusje beet. Een voorsprong die het in het derde kwart collectief en met zes spelers in de dubbele cijfers knap verder uitbouwde: 106-96. De Sixers, zonder sterkhouder Joe Embiid, probeerden in het slotkwart via Ben Simmons, die voor 42 punten (career-high) en 12 assists tekende, en Tobias Harris (36 punten, 10 rebounds) met een remonte uit te pakken.

Utah Jazz verloor nipt (28-29) het slotkwart maar liet de knappe zege in de topper niet meer ontsnappen. Met 23 op 28 en een achtste zege op een rij is Utah Jazz momenteel de beste ploeg in de NBA. Het neemt tevens verder afstand van kampioen Los Angeles Lakers. Ondanks een derde opeenvolgende nederlaag blijft Philadelphia 76’ers met 18 op 28 wel eerste in de Eastern Conference.

Het voelt wel de hete adem van Brooklyn Nets in de nek. Kyrie Irving dropte 40 punten, waaronder 9 bommen, en James Harden lukte een triple-double: 29 punten, 13 rebounds, 14 assists. De Nets, zonder Kevin Durant (hamstring), wonnen dan ook on the road met 125-136 van Sacramento Kings. Brooklyn heeft met een derde zege op een rij en met 17 op 29 de top twee, Philadelphia 76’ers en Milwaukee Bucks, dan ook in het vizier.

Door Patrick Ceulemans
AANGERADEN