Quintana maakt vrijdag comeback in Tour du Var

Nairo Quintana beleefde geen plezier aan de afgelopen Ronde van Frankrijk, waar hij zeventiende werd in de eindstand, zijn slechtste prestatie ooit. ©  BELGAIMAGE

De Colombiaan Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) maakt vrijdag zijn wederoptreden in de Tour des Alpes-Maritimes et du Haut-Var na een operatie aan beide knieën afgelopen herfst.

Michael Van Damme, Hugo Coorevits

Nairo Quintana kwam tijdens de Ronde van Frankrijk van vorig jaar twee keer ten val. Uit respect voor zijn ploeg en de wedstrijd verbeet hij de pijn en reed de Tour uit, maar verder dan een zeventiende plaats in Parijs kwam hij niet. Het was zijn slechtste prestatie ooit in de grootste wielerwedstrijd, waarin hij twee keer als tweede finishte.

Quintana werd begin afgelopen herfst in Lyon aan beide knieën geopereerd om de schade aan het kraakbeen als gevolg van de valpartijen te herstellen. Na een lange herstelperiode in Colombia is hij klaar om de competitie te hervatten, zij het met nog bescheiden ambities. Het grote doel dit seizoen wordt ongetwijfeld de Tour de France, zeker omdat Arkéa-Samsic niet is uitgenodigd voor de Vuelta.

“Ik heb de Tour des Alpes-Maritimes et du Var al enkele keren gereden en houd er goede herinneringen aan over. De beste herinnering was vorig jaar met een mooie eindzege en daags ervoor de etappezege op de Col d’Èze”, aldus de Colombiaanse klimmer. “Ik heb die wedstrijd uitgekozen als mijn eerste koers van 2021, al heb ik niet dezelfde vorm als vorig jaar. De motivatie is er wel.”

“Zodra ik groen licht kreeg van de chirurg na de operatie aan mijn beide knieën, heb ik de training hervat. Ik hoop halfweg dit seizoen in goede conditie te zijn. Mijn ambitie op dat moment wordt om rittenkoersen van één week te winnen.”

“Ik ben goed hersteld van mijn operatie. Sinds twee weken heb ik wat intensere trainingen afgewerkt en train ik, laat ons zeggen, min of meer normaal. De wonden zijn geheeld en de revalidatie is achter de rug.”

“De wedstrijd zal ons een idee geven van waar Nairo Quintana momenteel staat”, aldus ploegleider Arnaud Gérard.  

Naast Quintana bestaat de ploeg uit: Miguel Florez (Colombia), Diego Rosa (Italië), Élie Gesbert en Romain Hardy (Frankrijk), Lukasz Owsian (Polen) en Amaury Capiot (Arkéa-Samsic).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten