Nakend faillissement: Test Aankoop roept reizigers op om vouchers om te zetten in boekingen bij Neckermann


 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Consumentenorganisatie Test Aankoop roept mensen die in het bezit zijn van een voucher van reisorganisator Neckermann op om die om te zetten in een boeking. Als op 22 februari geen financiële middelen gevonden zijn om de activiteiten voort te zetten, kan de touroperator failliet worden verklaard, aldus Test Aankoop.

Mensen die hun reis hebben geboekt of in het bezit zijn van een “coronavoucher” uitgegeven tussen 20 maart en 19 juni 2020, zullen volgens de consumentenorganisatie gedekt zijn in geval van faillissement en in principe dus terugbetaald worden door de verzekeraar van de touroperator, de maatschappij Amlin.

“Maar, mensen met vouchers die buiten deze data werden uitgegeven, zijn niet gedekt en lopen dus het risico hun geld te verliezen. Om dat scenario te vermijden, roept Test Aankoop alle betrokken reizigers op hun vouchers vóór 22 februari om te zetten in boekingen”, klinkt het.

Sunweb reageert

Alvast voor Sunweb-vouchers gaat de redenering niet op, zegt deze laatste. Wie in een Neckermann-reiswinkel een Sunweb-reis boekt, doet dat eigenlijk rechtstreeks bij Sunweb. De Neckermann-verkoper krijgt er een commissie voor, maar komt voor de rest niet meer tussen. Ook de vouchers die worden uitgegeven bij annulering van een reis, zijn van de Sunweb-groep, zegt woordvoerder Tim Van den Bergh. En Sunweb valt onder het Nederlandse garantiestelsel, waar ook vouchers die na 20 juni vorig jaar werden uitgegeven, gedekt zijn.

Volgens Van den Bergh is de meerderheid van de reizen die via Neckermann worden geboekt, een Sunweb-reis. Hij geeft ook al mee dat een eventueel faillissement van Neckermann geen zware gevolgen zou hebben voor wie daar een Sunweb-reis boekte.

Het huidige Neckermann is ontstaan na het faillissement van Thomas Cook. De Spaanse reisorganisatie Wamos Group nam 62 van de 91 reiswinkels over en plaatste die onder het uithangbord van Neckermann, dat een dochtermerk van Thomas Cook was. Neckermann verkoopt sindsdien geen eigen reizen meer, maar alleen reizen van derden, zoals Sunweb, Corendon en Pegase.
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes:
De beste kortingen van Belvilla vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>LEES OOK

Nu in het nieuws