Niet geschikt voor minderjarigen: scheldpartij tussen Barcelona-spelers Piqué en Griezmann bewijst onmacht tegen PSG

 ©  REUTERS

FC Barcelona ging woensdag pijnlijk onderuit in de 1/8ste finales van de Champions League. Lionel Messi en co verloren thuis met 1-4 van PSG. Vooral Kylian Mbappé was ongrijpbaar voor Barça. Een tirade tussen Gerard Piqué en Antoine Griezmann bewees de Catalaanse onmacht.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. “Orkaan” Kylian Mbappé gaat de wereld rond na hattrick tegen Barcelona: “Hij kan even goed worden als Messi en Ronaldo”

Rond de 40ste minuut zag het er qua uitslag nog niet zó slecht uit voor Barcelona. Het stond toen 1-1. Maar de defensie van de Catalanen zag wel af tegen de fantastisch spelende Mbappé. En de metronoom in Marco Verratti. En de hardwerkende Moise Kean. Enzovoort.

Toen Sergino Dest een corner weggaf aan PSG na alweer een gevaarlijke actie van Mbappé, had Piqué er genoeg van. De verdediger riep zijn troepen tot de orde, wat duidelijk hoorbaar was in het lege Camp Nou. De Spanjaard maande zijn ploegmakkers op nogal stevige wijze aan om de bal langer in bezit te houden.

“Laten we eens de bal bijhouden, verdorie!”, klonk het. “Komaan zeg! Een heel lang stukje balbezit.”

Griezmann vond het allemaal wat overdreven en maande zijn teamgenoot op zijn beurt aan tot kalmte. Waarop Piqué dan weer reageerde met nog meer gevloek.

“Kalm aan. Stop met roepen, motherf*cker”, riep de Fransman. “Nee, jij motherf*cker. We zijn aan het verzuipen en aan het rennen als gekken. Dit duurt al vijf minuten”, reageerde de verdediger. “Ik loop ook hoor”, antwoordde Griezmann nog alvorens de corner getrapt werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook na de wedstrijd zorgde Griezmann voor ophef in Spanje. Hij werd twee uur na de wedstrijd gespot op de luchthaven van Barcelona, om er een privéjet te nemen. De aanvaller trok zich daardoor weinig aan van de geldende avondklok want in Spanje mag je tussen 23u00 en 6u00 niet buitenkomen. Bovendien is er een verbod op niet-essentiële reizen. Naar waar Griezmann vloog, is voorlopig onduidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten