CAZ 2 wordt VTM GOLD: zender pakt uit met “golden oldies” uit geschiedenis van VTM

Bron © BELGA

‘Het mooiste moment’. Foto: vtm

DPG Media brengt nog een zender onder de VTM-vlag: CAZ 2 wordt vanaf 1 maart VTM GOLD, dat vooral oude VTM-programma’s zal uitzenden. Dat heeft de mediagroep woensdag aangekondigd.

Nadat DPG Media vorig jaar Q2, Vitaya en CAZ had omgedoopt tot VTM 2, VTM 3 en VTM 4, bleef lang onduidelijk wat met CAZ 2 zou gebeuren. Die zender bestaat nog maar sinds maart vorig jaar. Er zijn voornamelijk Vlaamse en internationale tv-reeksen op te zien.

CAZ 2 wordt nu dus VTM GOLD en zal elke dag “golden oldies” uit de VTM-geschiedenis op het scherm brengen. Het gaat bijvoorbeeld over fictiereeksen als ‘Ons geluk’ en ‘Diamant’, maar ook sitcoms zoals ‘Bompa’ en ‘Nonkel Jef’ en entertainmentprogramma’s van vroeger zoals ‘Het mooiste moment’ en ‘De Planckaerts’. Ook heruitzendingen van de ‘Super 50’, het hitparadeprogramma van VTM in de jaren negentig, krijgen een plaats.

Volgens Dirk Lodewyckx, directeur tv, streaming en radio bij DPG Media, bestaat er een “honger naar nostalgisch entertainment”. Maar DPG Media mikt niet enkel op oudere kijkers, luidt het. “We merken op VTM GO (het streamingplatform van DPG Media, nvdr.) dat ook jonge kijkers interesse hebben in deze programma’s.”

AANGERADEN