Zo zal horeca heropenen in Verenigd Koninkrijk: wachten tot in mei en ‘regel van zes’

Bron © Daily Mail

Foto: REUTERS

De vaccinatiecampagne loopt er als een trein en de coronacijfers gaan eindelijk de goede kant uit. En daarom beginnen ze in het Verenigd Koninkrijk te denken aan versoepelingen. The Daily Mail schrijft hoe die roadmap out of lockdown, met een geleidelijke heropening van de horeca, er ongeveer zal uitzien.

De eerste versoepelingen zouden er rond Pasen komen, maar sowieso zal er “klein begonnen” worden, zal alles in fases gebeuren en zal het allicht tot juli duren voor alles weer “relatief normaal” zal verlopen. Volgens The Daily Mail zouden er telkens vier weken zitten tussen elke aanpassing.

De uitbaters van niet-essentiële winkels zullen tot Pasen moeten wachten voor een – beperkte – heropstart, zo luidt het. In die periode zullen allicht ook de vakantieverblijven en grotere hotels mogen heropenen. Buitensporten zoals golf en tennis zouden mogen hervatten.

De pubs en restaurants zullen onder de huidige plannen nog moeten wachten tot begin mei, met een maximum van twee gezinnen die binnen samen mogen zitten en de ‘regel van zes’ die buiten van kracht is. In de volgende fase, begin juni, zullen de horecaregels nog wat versoepeld worden en zal de ‘regel van zes’ ook binnen gelden. De rest van de binnenlandse toeristische sector zou in juli opnieuw onder “vrij normale” omstandigheden kunnen opereren – zij het wel nog altijd met social distance.

Het gaat voor de duidelijkheid wel nog maar om plannen. De Britse politici discussiëren nog steeds over de verschillende maatregelen. Een definitieve beslissing zal niet genomen worden voor dit weekend.

Door mtm
MEER OVER HET CORONAVIRUS