Real Madrid publiceert nieuwe video van werken aan majestueus Bernabeustadion met uitschuifbaar dak

Foto: Twitter Real Madrid

Real Madrid speelt momenteel niet in het Bernabeu, maar in Estadio Alfredo di Stéfano in het trainingscomplex in Valdebebas. Logisch, want de club werkt aan de renovatie van het iconische stadion in de Spaanse hoofdstad.

Kostenplaatje van de verbouwing? Zo’n 575 miljoen euro. Daarvoor krijgt het 71 jaar oude Madrileense stadion wel een grondige opknapbeurt: een glanzende zilveren buitenzijde, een gigantisch scherm van 360 graden, een uitschuifbaar dak dat in 12 minuten geopend kan worden, extra privéboxen en een winkelcomplex.

Het nieuwe Bernabeu, waar plek zal zijn voor 80.000 toeschouwers, zou 60 meter hoog worden en zo één van de hoogste voetbalstadions van Europa worden. De werken zijn vorig jaar van star kunnen gaan en zouden zo’n 43 maanden duren.

In een nieuwe video heeft de club van Thibaut Courtois en Eden Hazard nu een update gegeven van de stand van zaken van de werken, die voor het seizoen 2022-2023 afgerond moeten zijn. Er is onder andere werk gemaakt van een parking van vier etages hoog, waar ook bussen en trucks kunnen doorrijden. Ook aan het dak werden intussen al heel wat zaken uitgevoerd.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN