Liedjesschrijver excuseert zich voor ‘Nobelprijs’ van Clouseau

 

 ©  BELGA

Bron: Radio1

Stefaan Fernande zal bij het grote publiek niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen, maar hij is wel de man achter heel wat Vlaamse oorwurmen. Zo ook ‘Nobelprijs’ van Clouseau. En het is ‘dankzij’ Fernande dat iedereen – inclusief Koen Wauters – dat nummer verkeerd zingt.

Het was zijn eerste nummer voor Clouseau en het werd meteen een dijk van een hit: Nobelprijs. Nochtans spreekt Koen Wauters het woord verkeerd uit, met een doffe ‘e’. En dat blijkt de schuld te zijn van Fernande, vertelt hij op Radio 1. “Er was met Koen zelf weinig discussie over hoe je Nobelprijs uitspreekt. Maar dan is Jan Hautekiet erbij geroepen. Ik dacht ook oprecht dat het Nobelprijs was naar Alfred Nobel en niet Nobèl. Ik dacht dat dat een verfransing was van de naam. Toen heb ik het eens opgezocht op Google en bleek het wel degelijk Alfred Nobel te zijn, met de klemtoon op bel”, zegt Fernande.

Het nummer zette heel wat mensen op het verkeerde been. “Ik hoorde Martine Tanghe het zelfs zeggen tijdens een nieuwsbericht. Sorry aan iedereen die ik het woord Nobelprijs hiermee verkeerd liet uitspreken.”

LEES OOK. Koen & Kris Wauters 35 jaar samen op een podium. “Als ze nu nog pluchen beren gooien, smijten we die terug”

 (nba)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten