Prinses Delphine aanwezig op officiële herdenkingsplechtigheid overleden leden van de Koninklijke Familie

 

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Een opvallend beeld op de Instagrampagina van het koninklijk paleis. Daar is prinses Delphine te zien samen met de hele koninklijke familie. Het is koning Filip die zijn halfzus uitnodigde om aanwezig te zijn bij de herdenking van gestorven familieleden in de crypte van Laken. Een nieuwe herkenning voor Delphine, klinkt het.

Prinses Delphine en haar man hebben woensdag deelgenomen aan het eerbetoon aan de overleden leden van de koninklijke familie in de koninklijke crypte van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, meldt het paleis. Na de ontmoeting met Albert II en Paola in het kasteel Belvédère en die met koning Filip op het kasteel van Laken, is dit de derde besloten ontmoeting die openbaar werd gemaakt sinds de officiële erkenning van Delphine als prinses van België.

Op 17 februari 1935 werd een mis opgedragen ter herdenking van de dood van koning Albert I, die in 1934 bij een ongeval stierf in Marche-les-Dames. Na de dood van koningin Astrid, op 29 augustus 1935, werd besloten om op 17 februari alle overleden leden van de koninklijke familie te gedenken. Sindsdien wordt elk jaar op die datum een eucharistie opgedragen in de kerk van Laken.

Dit jaar kon de mis niet gevierd worden vanwege de sociale afstandsmaatregelen tegen het coronavirus. Koning Filip en koningin Mathilde, Albert II en Paola en ook Delphine en haar man Jim O’Hare volgden elkaar op per sociale bubbel in de crypte om te mediteren.

Het is de eerste keer dat Delphine aanwezig is op het gebeuren. Het is ook de eerste keer dat het eerbetoon aan de overledenen plaatsvindt sinds ze officieel is erkend als prinses van België. “Prinses Delphine was net als haar broers en zussen uitgenodigd en heeft positief gereageerd”, aldus Francis Sobry, woordvoerder van het paleis.

Delphine Boël wordt sinds 1 oktober - en het arrest van het Brusselse hof van beroep - beschouwd als de wettige dochter van koning Albert II en werd daarmee prinses van België. Daarmee kwam een einde aan een juridische saga die teruggaat tot 2013.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws