Nora Gharib bijt de spits af in ‘Game of talents’ en moet de doggydancer weten te onderscheiden van de illusionist

In de eerste aflevering mag Nora Gharib (links) advies geven aan de 27-jarige Sarah uit Leuven. Foto: VTM

Ze heeft er lang op moeten wachten, maar vanavond debuteert Julie Van den Steen (28) eindelijk als presentatrice op VTM. In de eerste aflevering van ‘Game of talents’ haalt ze Nora Gharib (27) erbij om te raden welke kandidaten uitblinken in kunstrolschaatsen, doggydance of illusionisme.

Game of talents werd al met de grote trom aangekondigd als “de ideale mix van show en quizplezier”. Iedere week draven mensen op met een talent dat ze verborgen moeten houden. Twee onbekende deelnemers moeten raden over welk talent het gaat, en krijgen daarbij de hulp van bekende gezichten. De kandidaat die het best gokt, kan met een mooie geldsom naar huis gaan.

LEES OOK. Julie Van den Steen komt voor het eerst in de spotlights als showhost: “Ooit val ik door de mand” (+)

“Het is een combinatie van straffe acts en mysterie in één spelshow”, zegt presentatrice Julie Van den Steen. “We durven onze kandidaten op het verkeerde been te zetten. Bijvoorbeeld met een bodybuilder, die blijkt uit te blinken in het trainen van honden. Of iemand in maatpak die plots komt breakdancen. Misleiding is dus een troef.”

Samen jarig

Voor Van den Steen is het haar officiële debuut als VTM-presentatrice. Normaal stond ze al naast Niels Destadsbader in The masked singer, maar door de afstandsregels in volle coronacrisis moest ze uitwijken naar de jurytafel. Nu mag ze Game of talents in goede banen leiden voor Vlaanderen én Nederland, met stand-upcomedian Tijl Beckand als haar sidekick. “Hij is grappig, kan acteren en presenteren, en is een echte charmeur”, zegt Van den Steen. “Nog leuk om weten: we verjaren op dezelfde dag.”

Nora Gharib bijt de spits af in ‘Game of talents’ en moet de doggydancer weten te onderscheiden van de illusionist
Julie Van den Steen debuteert als VTM-presentatrice naast de Nederlandse komiek Tijl Beckand in ‘Game of talents’. Foto: VTM

De 27-jarige Sarah uit Leuven bijt vanavond de spits af als kandidaat, en kan rekenen op het advies van Nora Gharib. Ze nemen het op tegen de 37-jarige Jelleke uit het Nederlandse Driel en komiek Jandino Asporaat, die al opdook in De slimste mens. Voor hun neus komen mensen voorbij die uitblinken in doggydancen, kunstrolschaatsen, trampolinespringen, gitaarspelen, rappen, illusionisme en trucs met een diabolo. Aan Sarah en Nora om te raden welk talent aan welke persoon toebehoort.

LEES OOK. Mysterie, straffe acts en een geldpot: heeft Julie Van den Steen met ‘Game of talents’ op VTM opvolger voor ‘The masked singer’ in handen?

Game of talents

VTM, 20.40 uur

Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN