Weerbericht: “Donderdag regen en mogelijk rukwinden, zondag tot 17 graden”

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

Het is donderdag eerst overwegend droog met enkele opklaringen, later komt er regen vanaf het westen. De maximumtemperaturen variëren van 6 tot 11 graden en er zijn rukwinden van 50 tot 60 kilometer per uur mogelijk. Tijdens de avond en nacht wordt het droog met brede opklaringen. De minima bedragen dan -2 graden in sommige Ardense valleien en +3 graden aan zee, zo verwacht het KMI.

Vrijdag blijft het droog met een afwisseling van zonnige perioden en bewolkte momenten. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense Hoogten en 10 à 11 graden in Vlaanderen.

Ook zaterdag blijft het droog en het wordt vrij mooi met een vaak gesluierde zon. De maxima liggen tussen 12 graden in Hoog­-België en 16 graden in de Kempen. Zondag wordt een mooie en aangename zonnige dag. Het wordt opnieuw zeer zacht met maxima van 13 tot 17 graden.

LEES OOK. Zondag steken we de barbecue aan: winkels houden zich paraat voor zomerse taferelen (+)

Maandag blijft het droog en is het eerst zonnig. In de loop van de dag komt er meer bewolking. Het is nog altijd zacht met maxima van 12 tot 17 graden. Dinsdag is het nog altijd zacht met maxima van 12 tot 16 graden. Woensdag wordt het opnieuw zeer zacht en zonnig. De temperaturen klimmen dan naar 14 tot 18 graden.

AANGERADEN